Publicaties Algemeen

I have a dream. Een inleiding in het verstaan en uitleggen van dromen bezien vanuit een christelijk perspectief.

Blz. 110. Uitgegeven door Stichting De Vaste Burcht, mei 2006
ISBN: 90-77712-21-6  / NUGI: 770

In dit boek besteed ik aandacht aan de vraag of dromen ons iets te zeggen hebben. Eerst besteed ik aandacht aan de technische kant van dromen. Daarbij worden begrippen als bewustzijn en onderbewustzijn toegelicht. Daarna hoe wij zelf meer op onze dromen kunnen letten. Tot slot behandel ik de vraag wat dromen en een christelijke visie met elkaar te maken hebben. Vaak geven wij geen aandacht aan onze dromen en doen dit af met “zweverigheid”. Na het lezen van dit boek brengt het u wellicht op andere gedachten.

boekdromen

De betekenis en invloed van geur en wierook

Blz. 52. Uitgegeven door Stichting De Vaste Burcht, februari 2008
ISBN: 90-77712-45-0  / NUGI: 770

In dit boekje beschrijft Nieko Noordzij de achtergronden en functies van wierook. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan het feit wat geuren met ons doet. Want dit is belangrijk om de werking van wierook beter te begrijpen. Nog belangrijker is de symbolische waarde van wierook in de Bijbel. Het krijgt ruim aandacht in dit boekje.

Boekje_wierook

Alfred Vogel (1902 - 1996)

Pionier van de moderne natuurgeneeskunde.
Zijn leven en werk in "vogelvlucht".

Blz.: 62. Uitgegeven door Stichting De Vaste Burcht, oktober 2006
ISBN: 90-77712-29-1 / NUGI: 860

Ik dit boekje beschrijf ik in “vogelvlucht” het leven en werk van Alfred Vogel. De man die wij bijna allemaal kennen als “De Kleine Dokter”. De man die op eenvoudige en praktische wijze de natuurgeneeskunde in het dagelijks leven dicht bij de gewone burger heeft gebracht. Met dit boekje kunt u een eerste indruk vormen over het leven en werk van Alfred Vogel. Naast het positieve beeld van Alfred Vogel zijn er ook enkele kritische kanttekeningen te lezen. De schrijver wilt u ook aansporen om persoonlijk na te denken over verantwoord omgaan met uw gezondheid en leven.

boekvogel