Lifecoach

Lifecoach daar heb ik niet voor gekozen, maar dat is mij overkomen als ritueelbegeleider. Natuurlijk heb ik mij verdiept in het coachen en kan ik daarbij steunen op mijn vorming en ervaringen als (psychiatrisch) verpleegkundige.

De indringende werkelijkheid, tijdens mijn werk rond leven en dood, heeft mij gevormd en brengt mij steeds naar de essentie van het leven. En dat is met compassie je eigen leven en het leven van je naasten bejegenen nu het kan. Dit vereist durf, kwetsbaarheid en moed. Deze elementen moet je in het leven ontginnen, ontwikkelen en vooral volhouden.

Bij deze processen wil ik als lifecoach behulpzaam zijn en de ander daartoe aanmoedigen. Leven (bijsturen) is niet iets wat je in je eentje doet. Je hebt elkaar daarbij nodig. Je leert van elkaar daar waar er verschillen zijn. Deze verschillen probeer ik tastbaar te maken en is de kracht van mijn wijze van coachen.

Lifecoach is een eigentijds woord. Het vindt bij mij vooral zijn basis in het feit om een stuk(je) met de ander te mogen optrekken op zijn of haar levensweg. Met als doel: leef met overgave en overtuiging samen met de ander die er voor open staat.

Werkwijze. Via de volgende interventies geef ik mijn coachprogramma stuur en inhoud:

Als je niet elke dag met een stok in je ziel roert, vriest hij dicht. (Uitspraak van dichter R. Kopland)