Mijn studeerkamer

Een belangrijke plaats voor mij is de studeerkamer. Ik breng hier best wel veel tijd door. Het is een plek waar ik mijn gedachten kan ordenen, tot rust en bezinning kan komen, gericht naar muziek kan luisteren en vooral kennis kan maken met nieuwe boeken en gedachten. Boeken lezen is iets wat ik van jongs af aan doe. Ik kan mij herinneren dat ik als tiener al krantenartikelen en later boeken verzamelden over onderwerpen die mij aanspraken. Dit verzamelen is nooit opgehouden. Door de jaren heen is een bibliotheek onstaan met boeken over filosofie, theologie, levensbeschouwing/spiritualiteit, (natuur)geneeskunde en psychologie en daaraan verbonden onderwerpen.

In mijn studeerkamer bereid ik ook mijn uitvaarttoespraken voor. Deze plaats brengt mij de sfeer en concentratie om de juiste woorden te vinden die recht doen aan de uitvaart die ik moet gaan begeleiden. Uiteraard krijgen in deze kamer ook de lezingen vorm en worden diverse teksten en andere te leveren bijdragen geboren. De studeerkamer, voor mij komt daar werk en privé samen. Iets waar ik zeer dankbaar voor ben. Ik herken mij dan ook in de uitspraak die Sacha de Boer (fotograaf / oud nieuwslezeres NOS-Journaal) eens deed: "Ik heb geen baan maar een passie".

Naast dit alles vindt in mijn studeerkamer geboorten van vele gedichten plaats. Schrijven van poëzie kan ik vooral in de sfeer van deze kamer. 

 Studeerkamer 3