Amateur Organist

Muziek luisteren en maken is buitengewoon belangrijk voor mij. Van jongs af aan ben ik hiermee bezig. Ik kan mij geen dag zonder muziek indenken. Als ik niet naar muziek luister dan gonst het wel in mijn gedachten. Met name klassieke muziek heeft mijn hart. Ongekend boeiend vindt ik de muziek van de grote namen als J.S. Bach, Beethoven of Frans Liszt. In het bijzonder heeft de orgelmuziek bij mij een grote plaats.

Improviseren. Het orgel bespeel ik al van jongs af aan. Nadat de orgellessen mij gebracht hebben tot een redelijk basisnivo ging ik mijn eigen pad. Ik studeerde zelf verder orgelmuziek en dat doe ik nog steeds, zij het in minderen mate. Het improviseren op het orgel is echter helemaal mijn ding. Ik heb het geluk gekregen om eindeloos te kunnen improviseren. Dit geeft mij een enorme ontspanning en verplaatsing van gedachten en gevoelens in de muziek die ontstaat.

Organist. Ik heb jaren in diverse kerken gespeeld als organist tijdens de zondagse diensten. Dit heb ik met veel genoegen gedaan. Aan deze periode is een einde gekomen.

Piano. Het orgel is bepaald geen piano. Het pianospelen vereist een hele andere techniek. In die zin ben ik een echte amateur want ik heb nooit pianoles gehad. Toch vind ik het pianospelen facinerend. De specifieke klankkleur daagt weer een andere stijl improvisaties uit. Want dat is wat ik het liefst doet aan de piano.

Uitvaart. Uiteraard speel ik regelmatig tijdens uitvaartdiensten. Het is inmiddels een aanwijsbaar onderdeel geworden van onze dienstenverlening.

Orgel - Laurenskerk