Beroepsmatige achtergrond

Na de lagere schoolperiode ben ik naar de LTS gegaan, zo heette dat toen nog. Ik had geen idee welk beroep ik later graag zou willen uitoefenen. Tijdens deze periode werd al snel duidelijk dat technische vakken niet voor mij weggelegd zijn. Ik had meer belangstelling voor vakken als biologie en gezondheidskunde. Deze belangstelling groeide. Dit vertaalde zich naar deelname aan activiteiten als bijvoorbeeld jeugd-EHBO. Na de brugklasjaren heb ik de technische vakken met een gerust hart vaarwel gezegd. Vervolgens viel mijn keuze op een verzorgende beroepsrichting, een keuze waar ik geen spijt van heb gekregen.

Hierna heb ik een MBO opleiding in de verpleging gevolgd. Aansluitend ben ik verder gaan studeren aan de Hogeschool van Rotterdam. Ik heb toen de HBO-V gedaan, een opleiding tot HBO-verpleegkundige. Naast deze studie werkte ik parttime als 'broeder' in een streekziekenhuis.

Tijdens deze opleidingen ben ik mij gaan oriënteren in de zorg rondom het overlijden. Ik kreeg de mogelijkheid om op mortuariumafdelingen te werken, eerst in een streekziekenhuis, daarna voor een organisatie in een aantal ziekenhuizen in de regio's Drechtssteden en Rotterdam-Rijnmond. Ik begon als overledenenverzorger. Dit werd later, gezien mijn medische achtergrond, uitgebreid met werkzaamheden als assistent bij obductie (lichamelijk onderzoek naar de doodsoorzaak), restauratie van verminkte overledenen na bijvoorbeeld een ongeval. In deze periode heb ik veel gezien en geleerd over de zorg na het overlijden.

De kennis en ervaringenen die ik heb opgedaan gebruik ik nu als uitvaartverzorger binnen ons eigen bedrijf SDG Dienstenverlening. Een wens om volgens eigen inzichten mensen te kunnen begeleiden rond en na het levenseinde werd werkelijkheid.

Naast het werk binnen de SDG Dienstenverlening heb ik me door middel van zelfstudie in de natuurgeneeskunde verdiept. Dit sluit aan op mijn belangstelling voor de lichamelijke, psychische en geestelijke gezondheid van mensen en mijn ervaringen als verpleegkundige.

Als lifecoach zet ik me in om iets te betekenen voor mensen die mijn levenspad kruisen en persoonlijke hulp nodig hebben.