Gedichtenbundel 'Uurwerk'

Uurwerk is eind februari 2019 verschenen.

Waar woorden ophouden, gaat muziek verder. Het omgekeerde is ook mogelijk: waar muziek ophoudt, gaan woorden verder. Dat gebeurt in mijn tweede gedichtenbundel Uurwerk

In deze bundel staan de 24 Pièces de Fantaisie van de organist/componist Louis Vierne centraal. Het is een verzameling van 24 kleinere orgelcomposities, verdeeld over vier suites. De meeste delen uit deze suites zijn een verklanking van een gebeurtenis, een gevoel of een speciaal onderwerp. De muziek van Louis Vierne heeft altijd iets mystieks en bevat de nodige diepgang, wellicht veroorzaakt door de nogal bittere levenservaringen van de componist. Het is dus geen alledaagse of makkelijk toegankelijke muziek. Juist dit diepgravende en mystieke sluit aan bij mijn stijl van poëzie schrijven. Het mag duidelijk zijn dat ik een fervent liefhebber ben van deze Franse componist.

De vier suites laat ik synchroon lopen met de vier seizoenen van het jaar. Daarnaast volg het de levensfasen van de mens, van kind tot bejaarde. Vervolgens weerspiegelt ieder deel van de vier suites een uur van de dag, te beginnen bij middernacht. Zo volgen deze composities letterlijk de klok tweemaal rond.

De bundel is via mijn boekbestelpagina te bestellen of te verkrijgen in iedere (online) boekhandel.

ISBN: 9789402187540 NUR: 306
Blz: 78, paperback
Uitgever: Brave New Books
 
 

Uurwerk - Presentatie

Presentatie van gedichtenbundel 'Uurwerk' in de Walburgiskerk te Antwerpen tijdens een orgelconcert door mijn broer Jan.

Aankondiging presentatie Uurwerk