Lezingen

Boeiend, leerzaam en toegankelijk
'Een onderwerp krijgt kans als het verteld wordt'

Voor persoonlijk contact:

06 21 28 36 87

Algemene info

Regelmatig verzorg ik lezingen of workshops, op uitnodiging of op eigen initiatief. Dit kan over uiteenlopende onderwerpen gaan, maar alle onderwerpen zijn gerelateerd aan mijn bezigheden als uitvaartverzorger, dichter of life coach. Ik houd ervan om op een prikkelde manier een onderwerp voor het voetlicht te brengen. 

Persoonlijk

"Wat ik vroeger niet voor mogelijk hield, is voor mij nu bijna dagelijkse werkelijkheid: spreken in het openbaar. Ik voel me thuis op het podium en achter de lessenaar. In mijn werk als uitvaartbegeleider treed ik vaak op als spreker. Ik ben op dat moment de tolk van emoties, gedachten en herinneringen. Een waardevolle taak. Maar ook op andere momenten, zoals bij lezingen, ervaar ik het spreken, om opgedane ervaringen en kennis te delen, als een prachtige uitdaging.

Tijdens mijn MBO-opleiding tot verpleegkundige heb ik kennis gemaakt met neurolinguïstisch programmeren - dat was toen net in opkomst. Dit is de vaardigheid om adequaat kennis over te dragen, zodat de ander daar iets mee kan doen. Tijdens mijn HBO-studie heb ik dit verder ontwikkeld en getraind tijdens de dramalessen. De interesse voor alles wat met 'het podium' te maken heeft, bracht me zelfs op een toneelschool. Kortom, spreken doe ik met veel plezier."

lezing, voor wie?

In de loop van de jaren heb ik lezingen gehouden voor aspirant-verpleegkundigen op de Hogeschool in Rotterdam. Maar ook voor verloskundigen en kraamverzorgenden, andere disciplines in de gezondheidszorg, patiëntenvereniging, ouderen organisaties en kerkelijke en andere levensbeschouwelijke organisaties. Op deze manier kan ik informatie overdragen aan geïnteresseerden.  Moeilijke onderwerpen rond leven en dood op een laagdrempelige manier dichterbij brengen en tegelijk ook leren van de ontmoetingen met mensen.

Ik besef dat mijn werkzaamheden rond leven en dood niet alledaags zijn. Juist die ervaringen hebben mij niet alleen als professional, maar ook als mens gevormd: dit werk doet iets met je. Daardoor ben ik in staat een terrein te betreden dat voor velen ongemakkelijk en ontoegankelijk is. Het houden van lezingen geeft mij de gelegenheid om op een boeiende manier complexe onderwerpen dichter bij mijn luisteraars te brengen.

workshop poëzie

Een workshop is een andere manier om kennis en interesses te delen. Vaak vindt het plaats in kleine groepjes waardoor er een boeiende interactie kan ontstaan. 

Een laagdrempelige workshop verzorg ik bijvoorbeeld rond het thema poëzie, waarbij de nadruk ligt op ontmoeten en delen van gedachten. Hoe kan je poëzie gebruiken, hoe lees je het, hoe vind je een dichter die je aanspreekt en zo nog meer vragen die aan de orde komen.

Bezig zijn met poëzie kan mensen helpen datgene te vertalen wat anders maar moeilijk onder woorden gebracht kan worden. Mijn workshop rond poëzie is er vooral een van verbinden en luisteren. De ander de ruimte geven zich door middel van poëzie te laten openen. 

u kunt mij uitnodigen

U kunt mij uitnodigen om een lezing te houden over mijn werkzaamheden en activiteiten voor uw bedrijfsorganisatie, vereniging, kerkelijk organisatie, beroepsvereniging enz. 

Mail mij uw verzoek en toelichting. Na acceptatie van uw aanvraag  bespreken we de details en proberen we invulling te geven aan een waardevolle ontmoeting. 

Item

tekst 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.